Gezocht: gepensioneerden voor de ontwikkeling van Biak

Herinneringen aan Biak
Plaats reactie
Gebruikersavatar
webmaster
Beheerder
Berichten: 1617
Lid geworden op: di 05 feb 2008, 08:00

Gezocht: gepensioneerden voor de ontwikkeling van Biak

Bericht door webmaster »

Biak, 03 October 2013

Mijn naam is Ottis Simopiaref. Ik ben een Nederlander afkomstig uit Papua en momenteel woonachtig in Kampung Manswam op Biak.
Ik ben van plan een huis te bouwen in Manswam (naast ons nieuwe huis) voor de Nederlanders die als vrijwilligers willen en kunnen werken in diverse ontwikkelingsprojecten om Biak verder op te bouwen. Ik verwacht vooral de gepensioneerden die graag iets nuttig willen doen voor de ontwikkeling van Biak. Ik verwacht dan ook van deze gepensioneerden alle kosten op zich zelf te kunnen nemen of te dragen.
Met deze gepensioneerden wil ik graag in contact komen. Momenteel hebben wij hier op Biak een gepensioneerde met specialisatie in vliegtuigbouw die allerlei vrijwillige werkzaamheden wil doen.

Met vriendelijke groet.
Ottis
Mobiele Telnr.: +62 812 4000 9924
osimopiaref2000@yahoo.com
Geniet van je herinneringen. Zoals het toen was wordt het nooit meer.
robbiak
Berichten: 5
Lid geworden op: vr 15 aug 2008, 20:03

Re: Gezocht: gepensioneerden voor de ontwikkeling van Biak

Bericht door robbiak »

Dag Ottis.
Ik permitteer mij om te reageren op jouw oproep om te horen of je mij wellicht kunt helpen of zoniet, doorverwijzen.
Ik ben een gepensioneerd scheikundig ingenieur van 63 met een heel groot aantal interesses: van tuinieren tot korte golfradio. Heb een internationale carrière achter de rug in een multinationale oliemaatschappij (die overigens al jaren gas wint bij Tanah Merah). Al 20 jaar woon ik in Brussel. Omdat ik van 1957 tot 1960 zelf in Biak heb gewoond hebben Biak en Nieuw-Guinea altijd mijn bijzondere belangstelling gehad. Eerder dit jaar heb ik bijvoorbeeld een reunie bijgewoond van leeftijdgenoten die tezelfdertijd in Biak hebben gewoond. Onlangs heb ik een multimediapresentatie gemaakt over de ontdekking van Biak, die is overgenomen door het MLD-museum in Den Helder. (Mijn vader was marinevlieger en is twee maal in Nieuw-Guinea geweest, in 1950/51 en in 1957/60).
Ik zoek nu één of meer mensen in Biak die het leuk zouden vinden om ervaringen uit te wisselen via internet/mail. Dus mensen met belangstelling en hart voor het West Papua en Biak van nu en in het verleden. Ik sluit hierbij overigens niet uit dat er zich situaties kunnen voordoen, waarin ik van hieruit kan helpen. Ik ben alleen niet geinteresseerd in sport en politiek.
De correspondentie mag ook in het Engels, een taal die ik perfect beheers.
Je ziet: dit is "een long shot", maar "wie niet waagt die niet wint" ! Als jij me niet kunt helpen kun je mij wellicht doorverwijzen naar anderen die dat misschien wel kunnen ? Ik denk aan mensen zoals leraren, studenten, ontwikkelingswerkers......
Bij voorbaat dank en groet uit een ver Europa ! Robert Schreurs (Overijse, Belgie)
Plaats reactie