Vrijdagavond 8 april 19:00 - 22:00 'Kansen door Onderwijs'

Iets te melden over een reunie, een feest, een bijeenkomst, een tentoonstelling of een andere gebeurtenis? Meldt het hier of geef een reactie. Wees specifiek met datum, plaats en tijd
Plaats reactie
Gebruikersavatar
webmaster
Beheerder
Berichten: 1750
Lid geworden op: di 05 feb 2008, 08:00

Vrijdagavond 8 april 19:00 - 22:00 'Kansen door Onderwijs'

Bericht door webmaster »

Stadkamer Zwolle Centrum
Vrijdagavond 8 april 19:00 - 22:00

'Kansen door Onderwijs' is een
themabijeenkomst georganiseerd binnen het project WEST PAPUA ons verhaal
in de grote zaal op de begane grond.

Programma:
19:00 uur Vrije inloop
19:30 uur Presentatie Papoea Jeugd naar School
20:15 uur Lezing Tri Mulyasari
20:30 uur Pauze
20:45 uur Boekpresentatie Aliene Bruinink- Vder Velden
21:15 uur Presentatie Netty Baan
21:45 uur Groeten, ontmoeten afronden
22:00 uur Einde

Meer informatie vind u op onze websitehttps://westpapua.nl/ of via de site van Stadkamer Zwolle centrumhttps://stadkamer.nl/agenda/west-papua-ons-verhaal-4.

WEST PAPUA ons verhaal presenteert :
Presentaties van de stichting Papoea Jeugd naar School en de stichting Karunia, boeklezing 'Vreemd Vliegt de Paradijsvogel' door Aliene Bruinink- Vder Velden en een korte lezing door Tri Mulyasari over haar thesis (2021) voor de Radboud universiteit.

Vrijdag 8 april van 19:00 tot 22:00

De stichting Papoea Jeugd naar School https://pjns.nl/ geeft in samenwerking met de stichting Hapin https://hapin.nl/ een presentatie over onderwijs in West Papua, het voormalige Nederlands Nieuw Guinea. De stichting Papoeajeugd naar School steunt jeugd in Papoea om het schoolgaan te bevorderen middels een individuele bijdrage dan wel met projecten. Het betreft zo’n 900 kinderen en jongeren per jaar. In Nederland geeft de stichting lezingen en presentaties ondersteund door beeldmateriaal én :
-we laten de korte film zien over ons werk waarin we 3 studenten volgen en een van onze projectleidsters in Merauke;
-we benaderen scholen en bedrijven/organisaties met het verzoek onze stichting als ‘goed doel’ te benoemen bij een actie of evenement;
-we staan op evenementen in een stand waar we ons als goed doel presenteren en etnografica uit Papoea verkopen;
-we hebben (digitaal) lesmateriaal ontwikkeld voor o.a. de basisschool over Papoea en de leefgewoonten van kinderen.;
-we geven 2 x per jaar een nieuwsbrief uit waarin we verslag doen van activiteiten in Papoea en in Nederland;
-we hebben een website over de actuele ontwikkelingen van ons werk in Papoea en Nederland;
-we geven informatie aan scholieren en studenten ten behoeve van een werkstuk of een scriptie.
Lees vooral veel meer op de website van de stichting.

Tri Mulyasari geeft een korte lezing over haar thesis (2021) voor de Radboud universiteit met als titel :
“Solidariteit buiten de landsgrenzen: Solidariteit van individuen in Nederland met Papoea's in West Papoea", een fenomenologisch onderzoek.

Boeklezing ‘Vreemd Vliegt de Paradijsvogel’ door Zwolse Aliene Bruinink- Vder Velden. Dochter van pater J.A. ven der Velden.
Aliene vertelt het verhaal van een Rotterdamse jonge pater die zijn jongensdroom in vervulling zag gaan toen hij geplaatst werd op Papoea in de jaren zestig. Zijn missie was de Papoea’s te vertellen over God en ze dingen te leren. Toen hij op zijn missiepost kwam, bleek dat er weinig was geregeld en het contact met de Papoea’s niet zo vanzelfsprekend was. Er waren regels en conventies waar hij zich aan moest houden en hij zag meer dan hem lief was. Ondertussen leerde hij de taal wat beter met hulp van een jonge pientere Papoea vrouw. Zij opende zijn hart en ogen voor het volk en land waar de paradijsvogels in de bomen dansen en de orchideeën bloeien. In de tijd waar de liefde tussen rassen niet getolereerd werd knokten twee dappere mensen voor de liefde voor elkaar, het volk en eiland in de Pacific. Over deze twee paradijsvogels Jacobus van der Velden en Catharina Nomo Gebse vertel ze haar verhaal!

Presentatie door Netty Baan van de stichting Karunia
Nergens in Indonesië is het onderwijs zo slecht als in de binnenlanden van Papoea. Dit raakte Netty Baan, de oprichter van Karunia foundation, en ze kwam in actie. Al in 2002 startte zij een trainingsprogramma voor lokale leerkrachten. Dit groeide uit tot een hogeschool voor leraren en een kleuter-, lagere- en middelbare school. De campus van de hogeschool staat bekend om haar kwaliteit en de vorming van studenten. Karunia is een christelijke organisatie die zich inzet voor beter onderwijs op Papoea. We richten ons op de opleiding en vorming van leerkrachten. Omdat leerkrachten het verschil kunnen maken. Door echt aandacht en liefde te geven aan hun leerlingen. Dat biedt hoop in een gebied waar kinderen vaak worden verwaarloosd en zo opgroeien in armoede en uitzichtloosheid. Leerkrachten die met passie lesgeven en deze kinderen een toekomst bieden: Dat is onze droom.
Lees vooral veel meer op de website van de stichting.
Geniet van je herinneringen. Zoals het toen was wordt het nooit meer.
Plaats reactie