DE WEG. Opstand in West-Papoea door John Martinkus

Heb je een boek gezien of gelezen dat interessant is? Meldt het hier en geef informatie over titel, auteur en prijs. En misschien en korte samenvatting of recentie?
Plaats reactie
Koen J de Jager
Berichten: 156
Lid geworden op: do 14 feb 2008, 13:21

DE WEG. Opstand in West-Papoea door John Martinkus

Bericht door Koen J de Jager »

Martinkus John (Verschijnt in november 2020)

DE WEG. Opstand in West-Papoea

ISBN 9789462495401
Zutphen, Walburg Pers, 112 pag. € 14,99
‘Iedereen in West-Papua kent de geschiedenis. Iedereen is opgegroeid met de onderdrukking en de strijd daartegen. Ze hebben gezien hoe hun leiders werden neergeschoten en gevangen gezet. Ze leven in de schaduw van een legerpost. Ze hebben te maken met huiszoekingen, documentencontroles, mishandelingen, aanhoudingen, permanent toezicht en bewaking; met de zelfvoldane houding en het achteloze geweld van de Indonesische militairen en politiemannen. Eén ding hebben ze allemaal gemeen: de overweldigende behoefte om de geschiedenis recht te zetten’.
In West-Papua laait de strijd om onafhankelijkheid weer op en Indonesische troepen slaan keihard terug. Met de inzet van chemische wapens, met honderden doden en tienduizenden ontheemden tot gevolg – en bijna niemand schrijft er over.
Met De weg geeft John Martinkus een aangrijpend en actueel verslag van de geschiedenis van gewapend conflict en onderdrukking in de provincie West-Papua (vroeger Nederlands Nieuw-Guinea). Een onthullend journalistiek verhaal vol levendige details, nieuwe informatie en niet eerder uitgebrachte foto’s dat laat zien hoe de aanleg van de Trans-Papua snelweg een opstand veroorzaakte.
John Martinkus is een gerenommeerd onderzoeksjournalist gespecialiseerd in Azië en het Midden-Oosten. Zijn ooggetuigenverslag van de strijd voor onafhankelijkheid in Oost-Timor, A Dirty Little War, werd genomineerd voor de NSW Premier’s Literary Awards.
Bijlagen
Cover - Martinkus - weg kl.jpg
Cover - Martinkus - weg kl.jpg (31.97 KiB) 1150 keer bekeken
Plaats reactie