Om de menselijke waardigheid in Papua, door Benny Giay

Heb je een boek gezien of gelezen dat interessant is? Meldt het hier en geef informatie over titel, auteur en prijs. En misschien en korte samenvatting of recentie?
Plaats reactie
Koen J de Jager
Berichten: 156
Lid geworden op: do 14 feb 2008, 13:21

Om de menselijke waardigheid in Papua, door Benny Giay

Bericht door Koen J de Jager »

Benny Giay, 2020
Om de menselijke waardigheid in Papua,
persverklaringen en pastorale brieven van het Oecumenisch Forum van kerken in Papua 2012 – 2018 onder redactie van ds. Benny Giay.

Dit boekje van 71 pagina’s is een verkorte vertaling van “Surat-surat Gembala” van 2018. Het bevat verklaringen, oproepen en overwegingen bij de situatie in Papua. Van “binnenuit” wordt bericht over hoe het is om onder Indonesisch bestuur te leven. De problemen (of beter: de nood) worden benoemd: het racisme, de economische opbouw die ten goed komt aan transmigranten en grote bedrijven, het geweld van politie en leger die hun gang kunnen gaan zonder dat de verantwoordelijke ter verantwoording worden geroepen, de schending van mensenrechten. De kerkelijke leiders geven stem aan hen die geen stem hebben en aan wie het zwijgen wordt opgelegd. Ze doen een beroep op de verantwoordelijken, ze vragen, smeken, dat er recht gedaan wordt, dat er bereidheid is naar de Papoea’s te luisteren en dat er een dialoog gehouden wordt, maar dan een echte dialoog, met een derde neutrale partij als bemiddelaar Waarom gebeurt dat niet? Het gaat de schrijvers, leiders van de vier grote protestantse kerken, om de menselijke waardigheid in Papua.
Om het boek actueel te maken zijn drie stukken toegevoegd die niet in het oorspronkelijke boek staan. Het betreft een document dat begin 2019 aan een delegatie van de Wereldraad van Kerken werd overhandigd. Verder een oproep aan de internationale gemeenschap naar aanleiding van de racistische aanvallen op Papua studenten in augustus 2019, en ten slotte een oproep van de kerkleiding van één van de kerken gericht aan gemeenten en voorgangers.
Het boek is te bestellen bij H.J. van der Steeg, e-mail: steegvenema@kpnplanet.nl of bij HAPIN in Utrecht, e-mail : hapin@hapin.nl . De prijs is € 5,00 plus verzendkosten.
Bijlagen
Cover - Steeg - Waardigheid Kl..jpg
Cover - Steeg - Waardigheid Kl..jpg (62.67 KiB) 2268 keer bekeken
Plaats reactie