Pagina 1 van 1

Veteranen krijgen eigen ontmoetingscentrum in Hardenberg

Geplaatst: ma 23 nov 2015, 17:10
door webmaster
Hardenberg 3 juni 2015 -

De Stichting Veteranen Hardenberg hield zaterdag voor de achtste keer een lokale Veteranendag. Belangrijk onderdeel daarbij was de Vlaggenparade die muzikaal begeleid werd door SDG Ane.

`Indrukwekkend', oordeelde burgemeester Snijders, die aansluitend inging op het belang van vrijheid en vrede in de wereld `die de laatste jaren alleen maar gevaarlijker lijkt te worden'. Snijders gaf aan dat sinds 1940 ruim 650.000 Nederlandse militairen meer dan zestig vredesmissies hebben uitgevoerd, `waarover veteranen soms moeilijk kunnen praten'. Snijders roemde in dit verband ook het werk van de Stichting Veteranen en zei verheugd te zijn over de inrichting van een Veteranen Ontmoetings Centrum.

Het Veteranen Ontmoetings Centrum (VOC) Vechtdal wordt gehuisvest in een pand aan de Bruchterweg 88.
Inrichting

Met name Ruben Belt en Aletta Kosters zijn namens de stichting druk bezig met de inrichting van het ontmoetingspunt, dat op een nog vast te stellen datum wordt geopend. `De bedoeling is het VOC Vechtdal op zaterdag en op een doordeweekse dag open te stellen voor ontmoeting, educatie, hulpverlening en activiteiten', aldus Belt. Hij riep de veteranen, waarvan er zo'n 250 in de gemeente Hardenberg wonen, op om mee te denken over de inrichting van het VOC en eventueel spullen daarvoor beschikbaar te stellen.

Re: Veteranen krijgen eigen ontmoetingscentrum in Hardenberg

Geplaatst: ma 23 nov 2015, 17:12
door webmaster
Sponsor gezocht voor het Veteranen Ontmoetings Centrum Vechtdal
(Datum geplaatst: 30-10-2015)


Het V.O.C. Vechtdal is een ontmoetingsplek voor Veteranen, actief dienende militairen, hen thuisfront en alle andere belangstellenden.
Een plek voor een kop koffie, gezelligheid, activiteiten, ontspanning, begrip, herkenning en respect.
Ondersteuning kan waar nodig gegeven worden, in de breedste zin van het woord en vanuit maatschappelijk perspectief.
Begeleiding wordt door geschoolde vrijwilligers geboden.
Wij hebben o.a. een ontmoetingsruimte met leeshoek, een rustkamer, een belevingsruimte en een plek om te klussen.

Het doel van het V.O.C. Vechtdal is een ontmoetingsplek te zijn waarin iedereen zich direct herkent en thuis voelt. Betrokkenheid en oprechte interesse zijn de twee belangrijkste drijfveren. Dit maakt het mogelijk dat veteranen en hun partners onder het genot van een kop koffie met elkaar van gedachten kunnen wisselen, ervaringen kunnen delen en een stuk ontspanning kunnen ervaren.

Re: Veteranen krijgen eigen ontmoetingscentrum in Hardenberg

Geplaatst: ma 23 nov 2015, 17:13
door webmaster
Veteranen Ontmoetings Centrum opent deuren in Hardenberg
21-11-2015 om 14:39

Donderdag 26 november wordt het Veteranen Ontmoetings Centrum Vechtdal geopend door burgemeester Peter Snijders. Tevens is hierbij de Inspecteur Generaal der Krijgsmacht, of diens vertegenwoordiger, aanwezig.

In mei 2015 is, na jaren van voorbereiding, begonnen met de realisatie van het V.O.C. Vechtdal. Dankzij sponsoren en de inzet van vrijwilligers is een ontmoetingsplek gerealiseerd voor veteranen. Elke veteraan, familie of vrienden van veteranen en andere belangstellenden vanuit Hardenberg en omgeving zijn welkom in het ontmoetingscentrum.

Daarnaast heeft het VOC een signalerende functie. Als het niet goed gaat met veteranen, door de dingen die zij in het verleden hebben meegemaakt, kan het VOC adviseren en doorverwijzen naar professionele hulpverlening. Hiervoor worden vrijwilligers opgeleid.


26 Okt. 2015

Het doel van het Veteranen Ontmoeting Centrum aan de Bruchterweg 88 in Hardenberg is een ontmoetingsplek te zijn waarin iedereen zich direct thuis voelt. Betrokkenheid en oprechte interesse zijn de twee belangrijkste drijfveren. Dit maakt het mogelijk dat veteranen en hun partners onder het genot van een kop koffie met elkaar van gedachten kunnen wisselen, ervaringen kunnen delen en een stuk ontspanning kunnen ervaren.

Gekozen is voor een inrichting die naast huiselijkheid ook ontspanning biedt. Een plek voor gezelligheid, activiteiten, ontspanning, begrip, herkenning en respect. Ondersteuning kan waar nodig gegeven worden, in de breedste zin van het woord en vanuit maatschappelijk perspectief. Begeleiding wordt door geschoolde vrijwilligers geboden.

In het gebouw is een leeshoek, een rustkamer, een zogenoemde belevingsruimte en een plek om te klussen. In het VOC Vechtdal wordt geen alcohol geschonken. Voor koffie, thee, frisdrank en een hapje wordt een kleine vergoeding gevraagd. De opening van het VOC Vechtdal is op donderdag 26 november tussen 14.00 en 15.00 uur. Alleen toegankelijk voor genodigden. De openingshandeling wordt verricht door burgemeester Peter Snijders in het bijzijn van de Inspecteur Generaal der Krijgsmacht LTD Generaal Hoitink. Vanaf 15.00 uur is er open huis voor belangstellenden. De beheerders van het VOC zijn bestuursleden van de Stichting Veteranen Hardenberg; Aletta Koster, 06-13481123 en Ruben Belt, 06-29742221.


Het V.O.C.Vechtdal wordt as donderdag 26 nov. geopend,Het lijkt interessant te worden.En het is uniek voor N.O.Overijssel.
Groet Gerrit de Kajoe.
Gerrit van Faassen, Zwaluwstraat