10 december: Thema mensenrechten: kaarten schrijven aan politiek gevangenen

Iets te melden over de vrijheidsstrijd, de OPM, Act of Free Choice, enzovoorts. Plaats je bijdrage hier.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
webmaster
Beheerder
Berichten: 1628
Lid geworden op: di 05 feb 2008, 08:00

10 december: Thema mensenrechten: kaarten schrijven aan politiek gevangenen

Bericht door webmaster »

WEST PAPUA ons verhaal
Thema mensenrechten; kaarten schrijven aan politiek gevangenen

Locatie :Stadkamer Centrum grote zaal begane grond

13:00 tot 16.30 uur Write for Rights actie; Speciale aandacht voor een minderjarige gevangene. kaarten en voorbeeldteksten aanwezig vrije inloop
15.30 tot 16.30 uur Boekpresentatie ‘De Verstekeling’ door Eddy Korwa.
over zijn vlucht uit West Papua begin jaren 60 en de situatie anno nu. Dhr. Korwa is al om 13.00 uur aanwezig voor ontmoeting en persoonlijk gesprek. U kunt het boek kopen tegen contante betaling of neem uw boek mee voor een handtekening!
Svp aanmelden ivm beperkt aantal zitplaatsen.
16:30 Afsluiting

Achtergrond:
Geïnspireerd door en voorafgaand aan Write for Rights van Amnesty International op zaterdag 11 december, kunt u op vrijdag 10 december van 13:00 tot 16.30 uur kaarten schrijven aan politiek gevangenen (en hun familie) in West Papua om ze te bemoedigen. Deze gevangenen worden veelal opgesloten omdat ze zich uitspreken tegen de speciale autonomiewet, verzetten tegen milieuschade en landonteigeningen, vreedzaam demonstreren voor onafhankelijkheid, of de daaraan gelieerde Morgenstervlag zwaaien. Dat wordt door het Indonesische regime als verraad gezien en bestraft met soms lange gevangenisstraffen.
In samenwerking met Papuans Behind Bars tonen we een actuele lijst met gevangenen en hun strafzaak zodat u een bemoediging kunt sturen. Papuans Behind Bars is een initiatief van Tapol.
10 december is het de Internationale dag van de rechten van de mens. Op die dag in 1948 werd de universele verklaring voor de rechten van de mens aangenomen door de VN.

U bent welkom in de grote zaal op de begane grond van Stadkamer centrum vanaf 13:00uur. Op het scherm in de zaal zal een documentaire draaien met achtergrond informatie.

Op de tweede verdieping van Stadkamer Centrum (Hotspot 2B afdeling Reizen) is een tijdelijke collectie te vinden met boeken over West Papua, het voormalig Nederlands Nieuw Guinea.
Deze vroegere kolonie van Nederland valt sinds 1969 officieel onder Indonesisch bestuur. Dit tegen de wens in van de oorspronkelijke bewoners, welke minderheid zijn geworden in eigen land. Een land rijk aan prachtige natuur en kostbare grondstoffen, waar helaas de oorspronkelijke bewoners weinig tot niet van profiteren. Verzet is levensgevaarlijk. Journalisten en humanitaire organisaties zoals Amnesty International of Cordaid krijgen al jaren geen toegang tot het gebied. De Hoge Commissarris voor de mensenrechten van de VN wordt ondanks toezeggingen vooralsnog niet toegelaten.
Alle boeken in de collectie zijn te leen.

Deze Write for Rights themadag is de eerste van 8 themadagen. Voor de volgende themadagen verwijzen we u graag naar www.westpapua.nl
https://www.amnesty.nl/write-for-rights
https://www.amnesty.nl/write-for-rights
logo_Amnesty.png (4.67 KiB) 256 keer bekeken
https://www.tapol.org
https://www.tapol.org
tapol_logo.gif (3.54 KiB) 256 keer bekeken
Geniet van je herinneringen. Zoals het toen was wordt het nooit meer.
Plaats reactie