Pagina 1 van 1

Wereld Dans en Muziekfestival SIVO Orvelte 19-21 juli 2019

BerichtGeplaatst: za 22 jun 2019, 10:57
door webmaster
Weet je dat er Papoea dansers komen op het Sivo dansfestival in Orvelte? 19,20 en 21 juli zijn ze te zien en aan te spreken,

Bijgevoegd een dans van mij, inoefenend en afstemmend voor een dorpsavond in de nacht, de Eagle dance. Bij aankomst in het bos volgen twee Eagles laag over het bospad voor ons uit naar de open plek, en daar vloog er weer een cirkelend over de plek waar die nacht de dansen gedaan zouden worden.

Geen Papoea dans, geen Indonesiche voor deze Indo, want het was Aboriginal elder Wirrunga Dungirr die deze dans overdroeg. En dat geeft toch echt wel een oud gevoel van (oer)verbondenheid..en van toen…

Hartelijke groet, Romy

https://orvelte.net/agenda/evenementen/ ... ival-sivo/
Het 33e multiculturele festival SIVO wordt in 2019 voor de eerste keer in Orvelte georganiseerd. Een festival waar niets is wat het lijkt en door ontmoeting het onbekende bekend wordt gemaakt en voor jong en oud een persoonlijke verrijking is.

Van vrijdag 19 t/m zondag 21 juli 2019 wordt SIVO, een internationale belevenis waarbij we bezoekers in contact brengen met verschillende culturen d.m.v. dans en muziek. Het hele festival staat in het teken van actieve cultuuroverdracht. Door dansworkshops, het wereldorkest en de ‘meet and eat’ staat het festival in het teken van interactie, ontmoeting en uitwisseling van Nederlandse en buitenlandse culturen uit de hele wereld.

Tijdens de ‘Meet and Eat’ zal het publiek traditionele gerechten uit de verschillende landen kunnen proeven en kennis kunnen maken met elkaars eetgewoonten en smaken. Door te zien, ruiken, proeven en te horen wordt de cultuur overgedragen. Het publiek krijgt de kans om actief mee te doen met de workshops en demonstraties.