Pater onder de Papoea’s door Ida Hylkema

Heb je een boek gezien of gelezen dat interessant is? Meldt het hier en geef informatie over titel, auteur en prijs. En misschien en korte samenvatting of recentie?

Pater onder de Papoea’s door Ida Hylkema

Berichtdoor Koen J de Jager » di 22 mei 2018, 13:07

Hylkema, Ida 2018

Pater onder de Papoea’s € 17,50

ISBN: 9789056154639.
Gorredijk, Uitgeverij Bornmeer, 256 pag.
Biografie van Sibbele Hylkema missionaris & antropoloog.
De Friese boerenzoon Sibbele Hylkema groeit op in de katholieke enclave Blauwhuis. Als dertienjarige stapt hij met een grote koffer op de bus naar Apeldoorn, waar op het kleinseminarie zijn leven in het teken van Gods woord begint. Begin jaren zestig vertrekt hij als franciscaner missionaris naar Nieuw-Guinea.
Gedropt in de wildernis leert hij de Papoea’s kennen. Hij dompelt zich onder in hun cultuur en maakt diepgaande studie van hun taal en gewoonten. Hij ziet hoe ze worstelen met hun identiteit, ingeklemd tussen de Nederlandse missie en de Indonesische overheersing. Maar hij moet zelf ook vechten tegen eenzaamheid, frustraties en cultuurverschillen.Deze biografie van een kleurrijke en eigenzinnige pater geeft tevens een indruk van Hylkema’s visie op het missiewerk en de politieke situatie rond de overdracht van Nederlands Nieuw-Guinea aan Indonesië, inclusief de gevolgen daarvan voor de Papoea’s.
Ida Hylkema (1965) is freelance journalist en schrijver. Ze schrijft vooral over de agrarische sector en over plattelandsontwikkeling. Een bezoek aan haar oom Sibbele in Irian Jaja in 1991 vormde de aanleiding voor het schrijven van deze biografie.
Bijlagen
Cover - Hylkema - Pater kl.jpg
Cover - Hylkema - Pater kl.jpg (73.58 KiB) 1557 keer bekeken
Koen J de Jager
 
Berichten: 148
Geregistreerd: do 14 feb 2008, 13:21

Keer terug naar Boeken/boekbesprekingen

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron